Location
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΙΣΤΡΟΝ ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Κρήτης! Ανακαλύψτε την ομορφιά αυτού του υπέροχου νησιού και δημιουργήστε τις αναμνήσεις σας!

ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΣ ΒΑΪ
εξερεύνηση / κολύμπι

Το Βάι, ή πιο συγκεκριμένα το φοινικόδασος Βάι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Κρήτη και συνάμα μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο για το πανέμορφο φοινικόδασος του. Καταλαμβάνει σήμερα μια έκταση περίπου 250 στρεμμάτων και είναι το μεγαλύτερο φοινικόδασος στην Ευρώπη. Το δάσος στο Βάι προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις σχετικές συμβάσεις. Είναι χαρακτηρισμένο ως «Αισθητικό Δάσος», ένα από τα 19 στην Ελλάδα, και ως «ειδικά προστατευόμενη περιοχή».

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΥΛΙΣΜΑ
διασκέδαση / κολύμπι

Η ακτογραμμή στο Ίστρον – Καλό Χωριό είναι 14 χιλιόμετρα. Χαρακτηρίζεται από απόμερους όρμους και κρυστάλλινα νερά. Σε ένα χιλιόμετρο από τα Διαμερίσματα Κουνενός υπάρχουν 3 παραλίες, με τη «Χρυσή Παραλία» ή η παραλία στο Βούλισμα να είναι η πιο γνωστή. Αυτή η παραλία με τη χρυσή άμμο, η οποία κατέχει Γαλάζια Σημαία, θεωρείται μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης. Στην είσοδο της παραλίας, στην οποία η πρόσβαση εν συνεχεία γίνεται μέσω σκαλοπατιών, υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος χώρος στάθμευσης. Η κύρια παραλία είναι μια μεγάλη χρυσή αμμουδιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Υπάρχουν επίσης μερικοί βραχώδεις όγκοι για μια πιο απομονωμένη εμπειρία.

ΕΛΟΥΝΤΑ & ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ
αξιοθέατα / εξερεύνηση

Η Ελούντα βρίσκεται σε απόσταση 15 λεπτών με το αμάξι από τον Άγιο Νικόλαο και 20 – 25 λεπτά από τα Διαμερίσματα μας. Είναι ανερχόμενος τόπος ξεκούρασης και αναζωογόνησης γύρω από ένα λιμάνι γεμάτο χρώματα και αυθεντικές Ελληνικές ταβέρνες και μπαρς.

Σε απόσταση αναπνοής από την Ελούντα βρίσκεται η Σπιναλόγκα, γνωστή και ως το «νησί των δακρύων», αφού στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί ως μέρος απομόνωσης των λεπρών. Μεταξύ 1903 και 1957, ήταν σπίτι για εκατοντάδες λεπρούς στην Ελλάδα οι οποίοι είχαν σταλεί εδώ και μετά απαγορευόταν να φύγουν. Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στη Σπιναλόγκα με καραβάκι από το λιμανάκι της Ελούντας.

ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ
αξιοθέατα / εξερεύνηση

Το ανάκτορο της Κνωσού είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από τα Διαμερίσματα μας. Είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Κρήτης, χρονολογείται από το 1900 π.Χ και ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Το ανάκτορο συνδέεται με το συναρπαστικό μύθο του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο. Ο επισκέπτης ξεναγείται γύρω από την αίθουσα του θρόνου και τα βασιλικά διαμερίσματα. Μετά τις ξεναγήσεις στο ανάκτορο, ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει στο Ηράκλειο, όπου μπορεί να δει, μεταξύ άλλων, το ενετικό φρούριο Κούλε στο Λιμάνι του Ηρακλείου και την ενετική Λότζια όπου σήμερα στεγάζεται το Δημαρχείο.

ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
διασκέδαση / εξερεύνηση

Η δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου θαλάσσιου Eνυδρείου στην Κρήτη ήταν μια πρόκληση της κοινωνίας της Κρήτης. Eξειδικεύεται στην παρουσίαση των ειδών και των οικοσυστημάτων της Μεσογείου, μιας θάλασσας με μοναδική βιοποικιλότητα που γέννησε πανάρχαιους πολιτισμούς, και υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σε 60 ενυδρεία διαφόρων μεγεθών φιλοξενεί 200 διαφορετικά είδη της μεσογειακής θάλασσας, αναπαριστώντας με την κατάλληλη σκηνογραφία τους κρητικούς και μεσογειακούς θαλάσσιους βυθούς. Επιπλέον, το Ενυδρείο Κρήτης περιθάλπει τραυματισμένα ζώα και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα θαλάσσια είδη.

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
εξερεύνηση / διασκέδαση

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι μια γραφική πεδιάδα που περικλείεται από βουνά, με μέσο όρο υψομέτρου τα 840 μέτρα. Απέχει από τα Διαμερίσματα Κουνενος περίπου 45χλμ (δυτικά). Το σχήμα του οροπεδίου Λασιθίου είναι στενόμακρο, από την Ανατολή προς τη Δύση, σε μήκος 10 χλμ. και πλάτος 4-5 χλμ. Επίσης, το Οροπέδιο είναι γνωστό για τους γραφικούς ανεμόμυλους. Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 το Οροπέδιο ήταν ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της Ευρώπης.